Γενικά στοιχεία

Ο ιερός ναός Αγίων Μυροφόρων & Νικοδήμου βρίσκεται στον δήμο Αγίων Αναργύρων και συγκεκριμένα στην συνοικία της Ανάκασας. Υπάγεται στη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και στην  αρχιερατική περιφέρεια των Κάτω Αχαρνών.
Πανηγυρίζει κάθε Γ' Κυριακή του Πάσχα καθώς και την Κυριακή της Αναλήψεως εξαιτίας του προϋπάρχοντος Ναού του σημερινού Ναού της (Ιερός Ναός Αναλήψεως) στην ίδια τοποθεσία.

00000
Προϊστάμενος του Ιερού ναού είναι:

Ο Οικονόμος πατήρ Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
0000

Ιστορικά στοιχειά
Ο Ναός αρχικά, και πριν του έτους 1997 στεγάζονταν σε ένα μικρό εκκλησάκι στα σύνορα του δήμου μας με την Νέα Φιλαδέλφεια (Παρθενώνος και Παπαφλέσσα), εκεί όπου σήμερα στεγάζεται η Βουλγαρική Ορθόδοξη κοινότητα της Ελλάδος μετά από την παραχώρηση του παλιού ιερού Ναού από την ενορία μας. Με πρωτοβουλία του τότε εφημερίου και πρεσβυτέρου π. Ηλίου Λαμπρόπουλου ξεκίνησε σιγά σιγά η ανέγερση του νέου Ναού στην θέση όπου βρίσκονταν το παρεκκλήσι της Αναλήψεως.
Οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του 1996 και ο Ναός λειτούργησε για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 1997. Οι εργασίες της κατασκευής του ,όμως, δεν τελείωσαν εκεί καθώς ο Ναός ολοκληρώθηκε οριστικά το 2002 όπου εγκαινιάστηκε πανηγυρικά και επίσημα την Κυριακή 2 Ιουνίου.